"En ny studie visar att personer som äter mycket omega-6 fett (ex margarin) oftare får tarmsjukdomen ulcerös kolit. Bland annat SvD skriver om det idag.
Personer som åt mycket omega-3 fett (ex fisk, gräsbetat kött) hade tvärtom mycket lägre risk att få sjukdomen.
Ulcerös kolit är en inflammatorisk tarmsjukdom. Den kan ge:
diarré
magsmärtor
blödning från tarmen
i värsta fall måste tarmen opereras bort "
http://www.kostdoktorn.se/tarmsjukdom-av-margarin
Omega-6 bakom svår tarmsjukdom
Omega-6 kan ligga bakom en tredjedel av samtliga fall av den svåra tarminflammation ulcerös kolit. En variant av den ”närbesläktade” omega-3 däremot minskar risken för denna sjukdom med 77 procent. För första gången har tydliga hälsoskillnader mellan de två livsnödvändiga fettsyrorna kunnat påvisas.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_3293587.svd
och så rejält med margarin istället för smör och mycket bröd alltv enligt Livsmedels verkets direktiv och man undrar hur mycket eg vår kropp kan tåla?
Gluten intollerans vanligare än man trott
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/05/glutenintolerans-vanligare-man-trott.html
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar