måndag 17 augusti 2009

Båten går

är som bekant ett kortspel man kan spela tillsammans med familjen och som mycket uppskattas av ffa de yngre.

Båten går är även relevant för ett investeringscase jag köpt in mig nu under en längre tid. Projektet går ut på att damsuga botten mha ett ytfartyg allt i syfte att ta upp diamanter från havsbotten. Efter nu år av förseningar, fördröjningar, extra tekniska abrovinklar som tagit en oförutsägbar vändning skall det nu vara så enligt bolagets ledning att båten lämnar hamnen för sin slutdestination innan denna veckas utgång.

Lägg till detta ett intressant kommersiellt upplägg som i korthet innebär att exploatören hyr båten av en tredje part men där inga klausuler som straffar ev förseningar odyl finns angivna och man inser att en sådan konstruktion inte direkt befrämjar "sence of urgency" hos båt ägaren. I alla fall tills nu där nu företagets ledning säger att nu skall allt vara på plats och tom nu lite bättre än vad som tidigare angivits där tom tester som annars skulle ha utförts till havs nu beräknas vara klara innan avfärd.

tuut, tuut båten innan Fredag således? Att sedan en av världen kanske mest erfarna och betrodda geologer sedan länge finns med i projektet och då jag själv ansikte mot ansikte med denne man hört honom säga att detta antagligen är det mest intressanta och lovande projekt han någonsin varit med om (och denne man har många mycket stora fyndigheter på sitt samvete) gör att så här lång denna resa varit värd mötan. Faktiskt har det givit möjlighet att accumulera på mer än billiga nivåer.

Nu stundar test samlingar och kommande månader kan bli riktigt intressanta..och om det vill sig riktigt väl kommer jag att kunna åka till de sydliga nejder där projektet genomförs för att på plats ta del av hur detta fortskrider. Business och pleasure således.

Inga kommentarer: