torsdag 13 augusti 2009

The deliberate creation process

Tacksamhet och uppskattning
Lista ned allting du har idag som du uppskattar, känner glädje över och är tacksam för.

· Skriv ned allt du kan komma på och använd sedan listan så ofta du kan och tänk på alla dessa saker
· Ha som vana att börja varje dag på morgonen på att tänka på allt detta när du ligger i sängen och stiger upp och kom sedan tillbaka till dessa så ofta du kan under dagen
· Finns det saker som oroar dig, stör dig, ger dig olust så tänk istället direkt på din lista över saker du uppskattar och känner glädje över. På detta sätt kommer du succesift att hela tiden själv kunna styra över dina känslor från negativa (som alltid dyker upp under en dag) till positiva. Din viktigaste uppgift under dagen är att se till att du hela tiden så mycket det bara går kan styra dina känslor mot tacksamhet, förlåtande och uppskattning.

Skriv ned tre punkter på det du önskar dig allra mest i ditt liv och de mål du har
· Ju mer precist och konkret dessa är desto bättre
Skriv ned och motivera anledningen till att det är just detta du önskar
· Genom att skriva ned varför du tror att du kommer att kunna få det du önskar ökar dina chanser att nå målet. Om inte ens du kan hitta anledningarna minskar däremot dina chanser att nå fram. Det handlar inte om att målet skall vara något du tror är realistiskt utan istället vad det är du innerst inne verkligen vill med ditt liv och vilken typ av liv du vill leva

Vizualisering
Viktigast av allt är sedan att du varje dag under minst 5-15 min sedan tar dig tid till eftertanke och visualiserar dig i situationen när detta verkligen har hänt dvs hur du kommer att känna dig. Lev dig in i din fantasi och känn känslan precis som om detta redan har hänt. Ju fler som du kan visualisera blir glada och positivt stärkta i denna situation du fantiserar kring desto starkare blir effekten.

Viktigt är även att alltid och till 100% fokusera på MÅLET och inte på HUR det skall ske. När du gjort detta:

· vet du vad det är du vill mest av allt.
· vet du anledningen till att du vill ha detta
· har du dessutom konstaterat att du faktiskt är värd detta.

Och när du sedan hela tiden fokuserar visuellt på hur detta sedan kommer att kännas och hur ditt liv kommer att förbättras till det bättre kan universum sedan successivt ta hand om hur detta kommer att gå till och lösningarna kommer att komma i små eller stora steg mot målet att nå det du vill och önskar. Känn dofterna, känn känslan, upplev ljuden och smakerna ju tydligare desto bättre. Klipp ut bilder på det du önskar och sätt upp på väggen och titta så ofta du kan på dessa bilder.

Inga kommentarer: