onsdag 12 augusti 2009

Rädda vår mat - Den goda, naturliga

Nu har den kommit ut Lars Wilssons nya och kraftigt ombearbetade/uppdaterade utgåva av tidigare utgivna "Naturlig Mat" som kom ut för nu tre år sedan. Så mycket nytt har hänt att nya utgåvan blivit till en ny bok nu kallad "Rädda vår mat - Den goda, naturliga" och där mängder av ny information nu finns bla realterat till kroppens funktioner vad gäller fett lagring och varför man inte blir fet av fett. Vi har skrivit om just detta tidigare på denna blogg och man kan hitta mer om detta under inlägg om bla ASP.

Detta är en bibel för alla som har för avsikt att sätta sig in i och förstå sammanhangen om hur vår kropp fungerar och är uppbyggd och där människans föda sätts i klart sammanhang till människans evolution och utveckling. En synnerliget trevligt skriven bok som jag verkligen kan rekommendera alla att läsa.

http://www.bokus.com/b/9789172411708.html?pt=search_result&search_term=lars%20wilsson

Intressant är även att Frank Nilsson nyutkomna bok "Istället för doping - Bygg en stark och lätt kropp med rätt kost och hormon" redan börjat att klättra på listorna. Nu hittar man den på plats 10 på Bokus topplista "Kropp och Själ".

Även detta är en bibel för alla idrottsutövare som nu med denna ges en möjlighet att sätta sig in i hur man mha av bra naturlig mat och kroppens kroppsegna hormon kan bygga den ulimata kroppen. I boken finns även tipps på olika övningar för att bygga maximal styrka. Synnerligen intressant är historien man kan läsa om i boken om hur svenska läkare från Karolinska under 60 talet i realiteten var de som startade tanken om kolhydratsladdning och som sedan svenska skidåkare begagnade sig av under OS i Innsbruk. Intressant är att i stort sett alla dessa svenska topp idrottsmän som då rensade rent på medaljer idag har synnerligen bräcklig hälsa och svåra hjärt problem.

Är man intresserad av att ha en hälsa och en gott liv även efter sin idrottskarriär bör man definitivt ta del av Nilssons bok och budskap.

http://www.bokus.com/cgi-bin/P_campaign_show.cgi?category_id=875936&year=2009&period=29

Att detta är ett budskap som allt fler i Idrottsvärlden nu börjat att ta till sig är fullständigt klart:

"Senaste numret av tidningen MAN finns åtta sidors intervju med ex-tiokamparen Henrik Dagård (numera tuff fystränare för IF Elfsborg).
Någon pastaladdning verkar det inte precis bli tal om.
Jag har hört tidigare hur Henrik Dagård rekommenderar begränsning av kolhydratintaget när han föreläser."


http://www.kostdoktorn.se/henrik-dagard-dra-ner-pa-kolhydraterna

Köp dessa böcker, läs dem och rekommendera dessa till era vänner så att budskapet kan spridas och alla kan tillåtas att ta del av kunskapen om hur man på bästa sätt kan uppnå maximal hälsa och styrka.

Att allt fler inser att det är något fel med kostråden från Livsmedelsverket visar inte Bokus lista "Fritid, mat och dryck" där nu första platsen, tredje, fjärde såväl som sjunde platsen intagits av LCHF relaterad litteratur.

Jag har själv under tre veckors semester ätit riktigt gott och inte motionerat alls (annat än lekt med barnen och simmar och plaskat i turkost vatten) men trots detta lyckat att gå ner några kilo trots detta. Inte minst kan jag rekommendera LCHF pannkakan som man får recept från Doktor Dahlqvists och Airams LCHF-Kokbok som superb färdkost under utflykter och på stranden.

http://www.bokus.com/cgi-bin/P_campaign_show.cgi?category_id=875937&period=29&year=2009&x=21&y=14

Inga kommentarer: