fredag 28 januari 2011

Skam på Torra land

Världens finanselit möts just nu i Davos. Uppbackade och flankerade av politiska dignitärer, föredettingar (Clinton) och wanna bees (Reinfelt) som de marionetter de är.

Clinton höll ett litet tal i dessa sammanhang där han öste lovord över Sveriges Reinfelt och Borg.

Clinton var fö mannen som skapade den nuvarande världsdepressionen efter som han var den som efter hårt lobby arbete i de politiska korridorena i USA från stor finansen som med undertecknadet av Glass-Steagall avtalet som gav dessa de verktyg de behövds för att kunna iscensätta en spekulations ekonomi utan gräns.
http://en.wikipedia.org/wiki/Glass%E2%80%93Steagall_Act

Lägg till detta President Clintons metodiska arbeta för att se till att även de som absolut inte kunde ha råd med att köpa egna hus med lånade pengar skulle ha den möjligheten.

Bill Clinton's drive to increase homeownership went way too far
http://www.businessweek.com/the_thread/hotproperty/archives/2008/02/clintons_drive.html

För att göra situationen ännu bättre så hade Clinton vid sin sida Mr Greenspan som nu har förpassats till historien som kanske världshistoriens värsta bubbeekonom.

FORMER US president Bill Clinton emerges as the political hero in the memoirs of one of America's most powerful and influential economists of the past two decades, Alan Greenspan.

Greenspan, who served as Federal Reserve chairman for 18 years, praises Clinton's mind and his tough anti-deficit policies, calling the former president's 1993 economic plan "an act of political courage".

http://www.theage.com.au/news/business/greenspans-memoirs-clinton-saved-bush-spent/2007/09/17/1189881433621.html

Clinton vägrade sedan kategoriskt att utnämna rätt person till att övervaka den nu så dödliga derivathandeln. Historien om hur detta gick till kan man se med all önskvärd tydlighet i filmen "The Warning".
http://video.pbs.org/video/1302794657/

Vem behöver kärnvapen när man kan ställa upp med en sådan arsenal för att förinta en hel medelklass världen över?

Clinton praise as Sweden woos Davos
http://www.thelocal.se/31690/20110128/

Är det någon annan än undertecknad som mår illa när just en sådan man nu står inför elitens företrädare och öser beröm över sveriges finansiella läge?

Ännu mer förbryllande blir det när man sedan läser att Clinton och detta tydligen på fullaste allvar, menar att orsaken till sveriges starka finanser skall på något sätt kunna härledas till att vi uppfyller miljökraven. Istället är det ju så att svensken övertaxeras å det grövsta vad gäller elpriset samtidigt som statliga Vattenfall under senaste decennierna gått från att ha haft en andel icke förnyelsebar el på ca 1% till att idag istället ha över 50% icke förnyelsebara källor (läs fossila bränslen) som bas för elproduktionen. Vad ligger framgången i detta? Är Clinton tokig, dum i huvudet?

Vattenfall bränner upp elmiljarder, höjer elnotan för Svenskar och betalar ut bonusar
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2011/01/branner-upp-elmiljarder.html

Svaret ligger i att Clinton företräder intressen vars yttersta mål är att omvandla världens medelklass till en slavbefolkning var enda uppgift skall vara att berika den redan ofantligt rika eliten, betala skatt och ränta in i absurdum. Då blir i ljuset av allt detta Sverige en bra testing ground och Clintons insatser uppskattade av den elit som sätter agendan.

Sweden a NWO testing ground
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2010/12/sweden-nwo-testing-ground.html

Är det någon annan som tycker att man i dessa lovsångs sammanhang av den Svenska ekonomin sedan tenderar att glömma bort en annan person som i alla fall jag anser varit av fundamental betydelse för den idag så gynsamma svenska sitsten?

Faktum är att vi inte alls haft samma fina läge alls om inte vår tidigare finansminister Göran Person så grundligt, resolut och hänynslöst tagit itu med den enorma uppgiften att sanera de svenska finanserna efter vår egna helt inhemskt konstruerade bankkris.

Så Reinfedt och Borg visst har ni förvaltat detta men en stor tacksamhetens tanke skickar vi en dag som denna till mannen som helt sant i riksdagen sade "den som står i skuld är aldrig fri".

Det var kanske detta budskap Clinton skulle ha lyssnat på när han istället genom att hetsa fattiga att ta bostadslån och avreglera finans marknaden gjorde precis tvärt om. Facit på vad resultatet blev ser vi nu idag med all önskvärd tydlighet - en OECD ekonomi på historiska skuld nivåer och på randen av konkurs.

Sedan har vi ju hela den tragiska historien och kopplingen mellan Clinto och Kina.

Globaliserad till döds?
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/11/globaliserad-till-dds.html

Men den Svenska finanseliten tillsammans med vår Svenska Riksbank i spetsen har dock jobbat på bra under senare år för att även vi i Sverige skall drabbas hårt av en ny spekulations bubbla. Men detta har ännu inte drabbat den reala ekonomin så varför nu blicka framåt nu när det ser så ljust ut i backspegeln? Clinton - can't you see it coming..? Om någon du borde väl veta..?

Den Svenska bostadsbubblan
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2011/01/den-svenska-bostadsbubblan.html

Inga kommentarer: