torsdag 26 juli 2012

Rätt Träning och rätt kost

En Svensk verklig elit idrottare som har mängder av medaljer, inte minst flera VM silver men som ännu inte lyckat få till det ända in i kaklet är vår Svenske 96 kilos brottare, Jimmy Lidberg. Inför OS i Peking så brottades han skadetyngd så under isen att han inte ens kvalificerade sig som deltagare för Sverige men denna gång och till OS i London var Jimmy klar som förste svenske atlet.

Kolla in detta reportage och se hur sugen han är att komma igång och visst verkar han vara i synnerligen mentalt gott skick? Håll nu tummarna för den här synnerligen ödmjuke och talangfulle idrottaren. Att han har kapacitet att ta OS guld är odiskutabelt. Inte minst denna gång med ett silver i bagaget från senaste VM.
http://www.svtplay.se/klipp/198746/lidberg-siktar-pa-os-medalj

Mycket av det som byggt upp och gjort skillnad för Jimmy är flera års satsning tillsammans med Joakim Dettner på hans STAC Center (europas kanske världens främsta anläggning?) Joakim har fixat till Jimmys osymetri som han efter åratal av felaktig träning byggt upp och han har även hjälp Jimmy mycket med kosten. Jimmy har under många år haft problem med magen ex och nu har han med mycket goda resultat uteslutit all gluten i kosten.

Här mer om Jaokims verksamhet och missa inte att kolla in hans blogg:
http://www.stac.nu/

Inga kommentarer: