onsdag 11 juli 2012

Det enda könet : varför du är förförd av den ekonomiske mannen och hur det förstör ditt liv och världsekonomin

Några lästipps som undertecknad verkligen kan rekomendera:

Först sommarens måste läsning gällande Ekonomi.Katrine Kielos (född 83, puh alla dessa unga och kloka beresta och dessutom som skriver böcker och debatterar) är bla krönikör på Aftonbladet. Har skrivit årets garanterat bästa svenska ekonomi bok. Här finns en svidande och likaledes självklat avklädander analys av den förhärskande ekonomiska modell som nu i allt snabbare takt kväver människan och allt kreativt omkring henne. Läs den, det räcker så!
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100124613

Och här en lika svidande uppgörelse med hur vi från ett biologiskt perspektiv orsakat disharmoni i vår omvärd. Men detta är inte bara en eländesbeskrivning utan beväpnar läsaren med unika perspektiv, isikter och visar hur vi istället kan bygga system som ger mer än det tar.
http://www.bokus.com/bok/9789172412347/radda-var-jord-jorden-ar-gammal-bonden-ar-ung/

och här boken som på ett genomgripande sätt analyserar vad eg det är att vara människa. Varifrån kommer vi, hur är vi uppbyggda och var hör vi hemma? Utifrån absolut senaste forskning redovisar författaren resultaten från så vitt skilda fält som genetik, biologi, social antropologi, paleontologi etc. Ett riktigt läsäventyr.
http://www.bokus.com/bok/9789170372995/gryning-over-kalahari-hur-manniskan-blev-manniska/

Och har den rykande färska uppföljanren, som just nu ligger på mitt nattygsbord:
http://www.bokus.com/bok/9789170372704/skymningssang-i-kalahari-hur-manniskan-bytte-tillvaro/

Inga kommentarer: