fredag 20 juli 2012

LCHF - Rätt kost och hormonell träning

När OS-guldmedaljören Björn Ferry la om sin kost från att ha ätit mycket kolhydrater till en kost som är baserad på LCHF-dieten började det påverka resultatet avsevärt. Och i OS 2010 stod han överst på prispallen och fick ta emot guldmedaljen i skidskytte.

Björn Ferry menar att det inte var någon slump att han till slut stod överst på prispallen i OS. Det var en mycket medveten strategi både genom att satsa mycket målmedvetet på att förbättra träningen och att se över kosten. I dag äter han protein, fett och grönsaker och så lite kolhydrater som möjligt. I den här boken berättar han med stor entusiasm hur han genom att förändra sin kost också förändrade sitt liv. Björn vill gärna motivera och inspirera andra att göra detsamma, oavsett vilka mål man har med sin träning. Här får vi följa OS-medaljören i hans vardag hemma i Storuman där han lever tillsammans med sin fru armbryterskan Heidi från Ensamheten. När han inte tränar är han mycket ute i skog och mark och plockar svamp och bär och på hösten jagar han mycket. I boken finns Björn Ferrys favoritrecept, framtagna tillsammans med kostexperten Cathrine Schück. Bli en vinnare du också genom att äta som Björn Ferry, det vill säga mat baserad på LCHF-dieten.

http://www.heidiandersson.com/default.asp?oewcmd=36&sid=47&pageid=24998&path=5081%2C4194&aid=108

Boken som inspirerade Björn Ferry

Rätt kost och hormonellt intelligent träning en oslagbar kombination!
Den av svenska fysiologer på 1960-talet introducerade kolhydratladdningen har visat sig otillräcklig för dagens krävande idrottsprestationer. Den leder dessutom till allvarliga sjukdomstillstånd både hos idrottare och hos alla andra. Inom elitidrotten avbryts träningen varje säsong av prestationsnedsättande sjukdomsperioder och inflammatoriska tillstånd.

Lösningen har för många blivit förbjudna preparat doping. Fusket solkar idrottens rykte och leder till svåra sjukdomstillstånd!

Jägarkosten, den kost vi är anpassade för (kallas också LCHF, Low Carb High Fat) innebär nya möjligheter. Den gör inte bara vanligt folk friska och smala, utan den ger också den moderna idrottaren en järnhälsa, som tillsammans med en normalisering av hormonsystemet med höjda nivåer av testosteron och tillväxthormon, också ger en rejäl höjning av prestationsförmågan!

Boken kombinerar jägarkosten med hormonellt intelligent träning.

"Är du ett fan av lågkolhydratkost bör du kasta ett öga på Frank Nilssons Istället för doping!"
Body Magazine

"Bör läsas om och om igen."
Radio Högsby

OS guld 2010 till Björn Ferry
"Björn Ferry började med LCHF i månadsskiftet juli/augusti (2009) efter att ha läst Frank Nilssons bok "Istället för doping!" flera gånger.

http://www.bokus.com/bok/9789172411753/istallet-for-doping-bygg-en-stark-och-latt-kropp-med-ratt-kost-och-hormon/

och här fler fantastiska LCHF recept från Skaldeman

]ag upptäckte denna enkla sanning för ett dussin år sedan. De första åren på naturlig kost åt jag bort 60-70 kg fett och ett halvt dussin allvarliga sjukdomar. Jag åt mig från ohälsa till hälsa, utan svält eller motion. På den tiden var jag ganska ensam om mina idéer och betraktades av många som tossig. Idag finns det tusentals företrädare för samma tankar, och vi kan se en bred folkrörelse kring naturlig kost växa fram. Det ar mitt livs stora tillfredställelse att jag i någon mån kunnat bidra till denna utveckling.
http://www.bokus.com/bok/9789113030739/lchf-kokboken-lchf-kokboken/

Inga kommentarer: