VANCOUVER — It's another blow for the bagel and the baguette: a new study shows a dramatic link between high-carb diets and the growth and spread of cancerous tumours in mice.
"It's possible that by simply changing our diet to a low-carb, low-fat, high protein diet, we can starve the cancer by eliminating the glucose the tumours need to grow," said Dr. Gerry Krystal, the research scientist at the BC Cancer Agency who authored the study along with Dr. Victor Ho.
Krystal and his team fed one group of mice a typical Western diet, and another group of mice a high-protein, low carb diet.
"On the Western diet, half of the mice had tumours by middle age. On the low-carb diet, none of the mice had the tumours."Read more: http://www.vancouversun.com/health/Study+shows+dramatic+link+between+cancer+high+carb+diets/4946728/story.html#ixzz1U0OqwePf
och när man ändå håller på så varför inte titta på vad frukt egentligen innehåller:
”Frukt är bara sockerlösning”Hon tycker inte att man behöver äta frukt överhuvudtaget.
– Det innehåller ingenting av värde. Frukt är bara sockerlösning, med lite C-vitaminer i. Men det finns ju också i grönsaker, säger hon.
"Ingen nytta med fibrer"
Enligt dietisten Marlene Olivares-Dahlby är det viktigt att äta frukt för att få i sig bland annat antioxidanter och fibrer.
– Det har aldrig bevisats att antioxidanter är bra för hälsan. Kroppen tillverkar själv de antioxidanter den behöver, menar Annika Dahlqvist.
Inte heller anser hon att vi behöver äta fibrer.
– Våra kroppar är inte gjorda för att spjälka cellulosa. Det finns ingen som helst nytta med fibrer. De bara irriterar tarmen, säger hon.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13362694.ab
Man kan avslutningsvis även tillägga att nästan all frukt vi äter i vårt land och framför allt den på vinterna har transporterats hit. Ofta från väldigt långt bort som Argentina, Nya Zeland. Inte vidare miljövänligt heller med frukt altså.
Så vad skall man äta då och behöver man inte vitaminer? Jo men skillnaden ligger mellan att äta mat med stor näringstäthet ex så som i diagrammet nedan Makrill, Ägg, Lever och att äta sådant där du bara får i dig någon enstaka vitamin att tala om men som sagt en oherrans massa socker dessutom.
http://s1.kostdoktorn.se/wp-content/2008/01/vitamin-frukt-agg-lever-makrill5000d.jpg
Tabellen ovan har jag snott från Kostdoktorn.
Sedan har ju naturligtvis Doktor Dahlkvist helt rätt om detta med fibrer. Jämför hur stor mage en chimpans har med en Människas mage. En människa har en smal midja och chimpansen är i det närmaste tunnformad. Det beror på att chimpansen har en mage rustad för att bryta ned cellulosa vilket inte människan har. Så i realiteten där vi allra mest skilljer oss åt människan och vår genetiska kusin chimpansen gäller just matsmätnings organet. Okey vi har något större hjärna, kan tala, går upprätt och har en fiffigare tumme men ni förstår poängen. Istället är människans magsmältnings apparat mycket närmare besläktad vargens, vår uråldriga jaktkamrat.
Här föressten en intressant föreläsning. Kolla in Indianerna abs. Sådan hård kropp får man naturligt när man äter bra näringstät mat.
Loren Cordain - Origins and Evolution of the Western Diet: Health Implications for the 21st Century
http://www.youtube.com/watch?v=5dw1MuD9EP4&feature=player_embedded
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar