tisdag 15 februari 2011

Vakna upp, bolåntagare. Risken för högre boräntor än vad de flesta tror är hög.

Under nästa års första kvartal signaleras en reporänta på 2,5 procent. Med dagens påslag av bankerna får vi en tremånadersränta på uppemot 4,5 till 5 procent. Det innebär att bolåneräntorna fördubblas jämfört med nivåerna som gällde i höstas.

Stefan Ingves målar upp ett alternativt scenario med högre inflationstakt på grund av högre energi- och råvarupriser och dyrare import. Då stiger reporäntan till ett årsgenomsnitt på 3,3 procent under nästa år och bolåntagarna får svettas med räntor som börjar nosa på 6 procent.

Källa DI

Det kommer att bli tufft för de 30% av de svenska hushållen som analyseras i nedanstående inlägg.

Bostadsbubblan
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2011/01/bostadsbubblan.html

Så kort tid har det tagit de svenska bankerna i tätt samarbete med den Svenska Riksbanken att återigen bygga upp en bostadsbubbla, efter det att de lyckats demolera de baltiska ekonomierna, som har alla möjligheter att rasera svensk ekonomi. De baltiska löntagarna stog för kalaset och tvingades stänga skolor, sjukhus, spara på åldringsvård, sänka löner för statsanställda och dela ut lägre pensioner.

Extra hårt har dessa välfärdsnedskärningar drabbat dessa länders barn, sjuka och gamla. Allt medans alla bonusar och höga löner hamnade hos de bankanställda. Finansiell terrorism.

Bästa sättet nu att preventivt lösa detta är att bankerna själva använder sin vinst till att amortera och betala av de svenska bostadskundernas lån. Samtidigt skall en ny grundlag införas med omedelbar verkan som helt förbjuder att användandet av statliga pengar till att stödja banker i kris.

Vill det sig riktigt illa blir det som ex i Grekland där nu IMF klafsar runt och kräver utförsäljningar av alla godbitar i landet.
http://247wallst.com/2011/02/14/greece-again-sovereign-debt-flash-point/

Så hög tid nu att avväpna dessa samhällsfientliga banker och reformera det monetära systemet:

Stephen Zarlenga interview
http://www.youtube.com/watch?v=TjyrAmiK1FI

The American Monetary Institute (AMI)
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2011/02/american-monetary-institute-ami.html

Inga kommentarer: