tisdag 21 september 2010

SD Hysteri

Intressant att notera den vanvettiga hysteri hos V och S ang SD. Skönt kanske i den enorma besvikelsen över det historiskt usla valresultatet att på detta sätt för dessa partier kunna fokusera allt på en extern företeelse istället för sina egna tillkortakommanden.

Frågan socialdemokrater bör ställa sig istället är - vad är det i vår politik som gör att våra traditionella väljare lämnar oss för att istället rösta på SD?

Det verkar som om V och S endast accepterar demokrati och fria val under förutsättning att man röstar på deras partier? Och för guds skulle kan dom inte sluta med att omyndigförklara väljare? Även ett valresultat som inte gillas skall accepteras och de människor som gjort sina val skall kunna göra så i trygg förvissning om att vi lever i ett parlamentariskt system.

Ett problem vare sig det handlar om ett misslyckat katastrofval eller havererad invandringspolitik och segregation går inte att lösa genom att sopa det under mattan. Istället är det så att enda changsen att lösa problemen börjar med att näma de vid sitt rätta namn.

Svensk parlamentarism anno 2010 har ersatts av en fingepekningsövning där två partier nu med hela handen pekar och skriker åt allt annat än sina egna totala tillkortakommanden.

Sedan undrar i alla fall jag när Lars Ohly på valnatten i sitt tal sade att nu skall vi även arbeta med "oparlamentariska metoder". Är det terrorist ledare Ohly vill bli?

Inga kommentarer: