måndag 27 september 2010

Lierre Keith - The Vegetarian Myth

Detta är ett budskap som alla miljöintresserade måste ta del av.

Man kan konstatera att i alla försök att centralisera samhället så ingår som den viktigaste komponenten artificiellt satta och helt onaturliga priser.

Genom att låta skattebetalare garantera slutbetalningen som en sista garant kan man sätta articifiellt låga priser på pengar (...dvs genom onaturligt låg ränta ränta) och detta slutar alltid med att man har några stora banker kvar och alla lokala privata sparbanker samtidigt som lokala finansieringsalternativ elemineras.

Genom att låta skattebetalarna subsidera jordbruket centralieras jordbruket som skapar överskott som konkurerar ut alla mindre privata alternativ samtidigt som allt större produktions enheter skapas i alla led. Ytterligare en konsekvens blir att uländernas jordbruk konkureras ut och med detta således en omvänd ulandshjälp när OECD länder säljer sitt överskott subsiderat av egna skattebetalare till under produktions kostnaden i tredje välden.

Hur är det nu ca en tredjedel av en skattekrona endast går till det somn alla tycker är viktigt dvs "vård, skola och omsorg"? Resten är sk "transfereringar"? Dags att sluta vara en lojal skattebetalare och med detta sluta garantera detta perversa system?

Så givet detta vems intressen är det eg som Lars EO Svenson, företräder. Dina eller stor finansens? Han vill i alla fall att du och ingen står som garant för systemet och det är därför paniken lyser i ögonen på politiker när talet om skattesänkningar för upp på agendan samtdigt som det mest förutseende och politiskt mest ansvarstagande svenska politiker kan göra när de möts och enas om en fråga alltid blir att höja skatterna.

Vice Riksbankschef Lars EO Svensson vill ha en klart lägre styrränta än sina kollegor i Riksbanksdirektionen.
http://di.se/Artiklar/2010/9/27/215828/Riksbanksledamot-Styrrantan-for-hog/

Här en föreläsning som ger de perspektiv som du behöver för att kunna se sambanden:

Lierre Keith - The Vegetarian Myth - Food, Justice and Sustainability (2008-7-28) Speech @ North Brooksville, Maine
http://www.youtube.com/watch?v=L7mZ6zNHtjE&feature=related

Converting cropland to perennial pastures produces healthier meat, builds better soil and combats climate change
http://www.motherearthnews.com/Sustainable-Farming/Grass-Fed-Meat-Benefits.aspx

Inga kommentarer: