fredag 8 januari 2010

Förvillande förvillarpris från Folkvätteföreningen

Alltid lika hysteriskt roligt när vissa grupperingar positionerar sig genom att säga sig företräda "vetenskaplighet" och "sanning". Vad fan är det? Det fazistoida etablisemang rövslickar orden som föreningen "Vetenskap och Folkbildning" representerar är den mest flagranta grupp av mobbare och åsikts förtryckare som finns i detta land. Denna gång har man lyckast att angripa en person som redan är så utsatt någon kan vara, lägg där till kvinna och där man helt och fullständigt bortser från sakfrågan - att våra kostråd i Livsmedels verkets, livsmedels industrins och läkemedels etablisemangets regi sannerligen inte baserats på några som helst vetensklapliga fakta. Eller vad sägs om en kost baserad på luft, vatten, tillsattser, färgämnen och vegetabiliska fetter? VoF är organisationen som följer husse i kopplet, silar myggen och sväljer kamelerna. Allt medans dess företrädare skor sig på smulorna från det etablisemang de så gärna vill tillhöra och gör allt för att förnöja.

Är det inte märkligt att Vofs förvillarpriser aldrig går till någon representerad av ett etsblisemang, någon proffessor edyl utan alltid ges ut till redan marginaliserade och utsatta? Det är ju bekant så som fega mobbar kräk alltid beter sig, dev ger sig alltid på de som de tror har minst möjlighet att försvara sig för att på så sätt stärka sin position i gängets och de starkas trygga famn.

Tvi..

Den här gången är det dock dags att sparka in tänderna på dessa fega byrackor..

Vad har Jesuitordens grundare St Ignatius gemensamt med den svenska skeptikerrörelsen? Kanske en enögd tro på den sanna kunskapen i kombination med oförsonligheten mot ”kättare”. The Apotheoisis of St Ignatius – oljemålning av Baciccio, 1639–1709.

Föreningen Vetenskap och Folkbildning har den 28 december låtit meddela att man tilldelat Annika Dahlqvist priset Årets Förvillare. Huruvida det var en hämnd för mitt avslöjande att en av dess ledande medlemmar, professor Dan Larhammar, avslöjats ha ett familjeföretag som sysslar med konsultverksamhet för läkemedelsindustrin, låter vi vara osagt.

Vilket är faktaunderlaget för Vetenskap och Folkbildnings förvillarpris till Annika Dahlqvist? Aija Sadurskis, vice ordförande i föreningen och kontaktperson för förvillarpriset, hävdar att det är Annika Dahlqvists uttalanden i hennes egen blogg som utgör underlag för beslutet. Varför detta är så viktigt återkommer jag till. Här är VoFs motivering med mina kommentarer:
http://blogg.passagen.se/millimetervagor/entry/n%C3%A4r_k%C3%A4nslorna_tog_%C3%B6verhanden#comments

1 kommentar:

Börje Peratt sa...

Har citerat dig i en artikel "VOF bevakar journalister" http://borjeperattexplorer.wordpress.com/2014/09/04/vof-bevakar-journalister/
/BP