onsdag 16 september 2009

STP.V

STP.V upp ytterligare och stängde i går kväll i Kanada + 10%. Det rörpå sig onekligen. Det är nog någon form av finansierings news i antågande.

När väl detta är på plats vankas det godkännande från berörda kanadensiska myndigheter mot nästa sommar för produktions start där sedan planerad start av produktion idag ligger runt ca mitten av 2011. Synnerligen vältajmat i så fall givet att allt fler nu inser vilken formidabel tillgångs/supply utmaning världen står inför relaterat till olja och som kommer att bli uppenbar för alla runt just ca 2012.

Märk väl, denna initiala produktions volym för STP i steg 1 och som kommer att räcka för produktion i lite drykt 30 år motsvara bara ca 15% av bolagets totala landarel så det kommer att finnas mer att ta av framöver.

Detta är dock en planerad produktionsstart ca tre år före Athabasca Oil Sands Corp, ni vet det bolag nästgårds till STP, som PetroChina International Investment Company Ltd bara för några veckor sedan gick och köpte in 60% av för motsvarande $1.9 miljarder.

Med egen produktion sedan igång och egen intjäning och cash flow att låna mot kan sedan STP fortsätta arbetet med att utvecka resterande ca 85% av sin landareal och som man idag hitintills i princip helt avstått att förädla. Snacka om uppsida. ca 400% till 1000% potential finns att hämta räknat från dagens nivåer enligt min analys. Men och märk väl - detta är inget case för risk intoleranta eller kortsiktiga. Do your homework.

Southern Pacific’s two-page July 2009 corporate profile
http://www.shpacific.com/wp-files/Profile/STP-2009-Profile-07.pdf

Inga kommentarer: