tisdag 1 september 2009

Ett bra försvar mot infektioner: LCHF

"Människorna är hela tiden utsatta för risk för infektioner. Just nu är det svininfluensan som står för dörren. Sjukvårdsetablissemanget och läkemedelsindustrin erbjuder massvaccination av befolkningen och andra virushämmande läkemedel. Det framställs som en solidaritetshandling mot sina medmänniskor att ställa upp och vaccinera sig för att stoppa smittspridningen.
Många röster har höjts för att detta är en orimlig väg att gå. Människorna måste själva skaffa sig eget försvar mot smittsamma sjukdomar via sitt immunsystem.

Det är även möjligt att vaccinerna har risker i sig. De innehåller tex konserveringsmedel som kan påverka kroppen negativt. Det är inte garanterat ofarligt att spruta in kemikalier i kroppen, då den inte har möjlighet att försvara sig på naturlig väg.

Vi i LCHF-rörelsen har, genom kunskapssökande och egna erfarenheter, utarbetat ett naturligt sätt att försvara oss mot inkräktare i kroppen.
Vår gemensamma erfarenhet visar att det fungerar. Vi har drabbats av avsevärt färre infektioner, med lindrigare förlopp, sedan vi övergick till LCHF.
Det är naturligt fett och protein som ska bygga våra kroppar och vår hälsa. Varje cell i kroppen och hela immunsystemet ska byggas upp av naturligt fett och protein för att få en god funktion. Kolesterolet, med alla dess fraktioner, är också absolut nödvändigt för byggnad och funktion. Vi ska inte äta läkemedel och kemifetter som sänker kolesterolhalterna i kroppen.

Vi utgår ifrån att vi behöver en mat som motsvarar den som våra förfäder åt under utvecklingen, innan livsmedelsindustrin kom och erbjöd oss kemikalier att äta.
Människorna har under utvecklingen varit jägare och samlare den allra längsta tiden. Då var det fet animalisk mat som gällde som bas, och därtill kom den samlade maten: ätliga blad, rötter, nötter, frukter och bär, i mån av tillgång och säsong.
Under de senaste 10000 åren växte bondesamhället fram, med jordbruk och boskapsskötsel. Mejeriverksamheten utvecklades.
Sjukdom och död under denna tid berodde främst på undernäring. Framför allt de fattiga människorna led av undermålig föda, som bestod mest av stärkelsemat: potatis och spannmålsmat, med mycket lite av de nödvändiga näringsämnena protein och fett. De rika försåg sig med fett- och proteinrik mat, och de var friskare.
Sjukdom och död berodde ofta på infektioner, i luftvägar, urinvägar och hud, och de smittsamma sjukdomarna. Tuberkulosen var en stor folkdödare i hundratals år innan antibiotika kom.
Hjärtinfarkt existerade i praktiken inte förrän livsmedelsindustrin och margarinerna kommit och övertagit marknaden från smöret.

Nu när vi är utsatta för industrins ohämmade profitbegär, då de vill sälja oss kemikalier att äta och läkemedel mot de sjukdomar som vi får efter att ha ätit kemimaten, är det dags för oss att återta kontrollen över våra kroppar och den mat vi ska äta.

LCHF föreslår naturlig mat. Protein och fett ifrån värdigt uppfödda djur i vårt närområde. Inga kemikalier ska normalt ingå i verksamheten. De gräsbetande djuren ska äta sin naturliga föda, som är gräs.
De essentiella fettsyrorna omega-3 och -6 får vi i en riktig balans med naturlig mat. Fett från gräsbetande djur innehåller en god halt av omega-3, vilket inte fås om djuren har fått kraftfoder, spannmål, soja och majs med mycket av omega-6, vilket är sjukdomsframkallande i överskott.
Överskott av omega-6 ger försämring av infektionsförsvaret samt ökad inflammation och blodproppsbildning. Omega-6 finns mest i majsolja, solrosolja och margariner, samt i spannmålen.
Omega-3 förbättrar infektionsförsvaret, dämpar inflammation och minskar blodproppsbenägenhet.

Vi kan också äta fisk för att få nödvändigt omega-3, men med tilltagande utfiskning så blir det allt svårare att få tag på, och då är det gräsbetesfett som är räddningen.
Hittills har vi tillgång till fiskolja som kan ge oss tillskott av omega-3. Med utfiskning kommer även den att sina.
Vegetabiliskt omega-3 har korta kedjor som vi inte kan tillgodogöra oss.
De essentiella aminosyrorna i proteinet, de som vi måste tillföra med födan, finns i exakt rätta mängder i animalisk mat, för djuren har samma uppsättning som vi själva. De vegetabiliska proteinerna har sämre sammansättning. Därför bör framför allt de sjuka tllförsäkras animaliskt protein, i mån av tillgång.

Förutom naturlig mat så har det på senare år alltmer visat sig att D-vitamin är viktigt för vår hälsa. Det får vi från solen, och den har vi brist på under den största delen av året i norden. Då är det bra att ta D-vitamintillskott.

Alltså konceptet är naturlig giftfri, fettrik mat, om möjligt mest från animalisk källa, samt tillskott av omega-3 och D-vitamin. Kolhydrater, stärkelse och socker, ska tillföras bara i den mängd som behövs för extra energi för arbete och motion.
De sjuka och överviktiga ska äta minimalt av tom energi från kolhydrater.

På så sätt kan vi får en god hälsa med ett bra försvar mot invaderande mikroorganismer i form av virus, bakterier och svamp."

http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika/entry/v%C3%A5rt_f%C3%B6rsvar_mot_infektioner_lchf

Inga kommentarer: