söndag 29 januari 2012

Hägglund vann striden

Origark kramaren och privatiserings ivraren Göran Hägglund vann striden i KD mot utmanaren Mats Odell. Odell som måste anses som en ytterst kompetent både politiker och sakkunning har ju som bekant uttryckt sig mycket kritiskt, inte minst mot de svenska bankernas hänsynslösa framfart i baltikum.

Antagligen fick han nu betala priset av att han så tydligt då tog ställning i frågan när han med övertygelse och passion sade bla " det är inte de tandlösa äldre tanterna på landsbygden som är de som skall betala priset för de svenska bankernas vettlösa utlåning". Sådant gillas inte i vissa kretsar.

Så gör man inte politisk karriär. Istället och se på hur en politisk överlevare som Bildt ständigt erbjuds nya intressanta poster med internationell tyngd den ena efter den andra. Som avdankad och i realiteten helt msslyckad ledare för Moderaterna borde han eg vara ute ur bilden för länge sedan. Nästa löjligt blir det hur media nu inte bara "promotar" denne man utan även hans nya Italienska hustru. Allt medans Bilt kliver in i klaveret gång efter annan. Nu senast inte minst gällande Lundins Sudan affärer och det svenska journalisternas öde i Etiopien. Bildt som till sis som politisk ledare för Moderaterna blev helt omöjlig och sedan ersattes med Reinfeldt försökte innan sitt frånfälle med mycket bryska metoder tysta all interna kritik inom partiet. Så till den milda grad att när Reinfelt när Bildt var partiledare öppet i ett brev kritiserat partiledningen slängdes ut ur partien som en "persona non grata". Så verkar en sann demokrat..? Bildt satt i Skavlann i svensk television för någon månadsedan dessutom och argumenterade passionerat om vikten av sanktioner mot Iran. Man undrar varför han istället inte väljer att driva fråga om sanktioner mot världens mest inhumana samhälle, där kvinnor inte ens får köra bil, där gästarbetare behandlas som slavar - Saudie Arabien?? Bildts version av demokrati bör han hålla väldigt mycket för sig själv inser allt fler.

Vi får se nu vad som blir Odells öde men givet hur drivande Hägglund varit i processen relaterat till att sälja ut och privatisera Apoteket så finns det här sannorligt mäktiga beskyddare av i alla fall Hägglunds politiska karriär. Det såg vi det slutgiltiga beviset för i gårdagens omröstning. Mer privatisering in the works...?

Att sedan privatiseringen i realiteten för kunderna visat sig vara en katastrof med i vissa fall dramatiskt ökade väntetider, eskalerande kostnader etc spelar i sammanhanget ingen som helst roll. Många med mig inser nu efter detta att KD inte är det parti man skall välja om det är så att man eftersträvar ett moraliskt, ansvarstagande och rättvist samhälle.

Facit från apoteksprivatiseringen: Sämre tillgänglighet och oförändrade priser
http://www.alliansfrittsverige.nu/2012/01/facit-fran-apoteksprivatiseringen-samre.html

Men politisk karriär och kompetens går inte alltid hand i hand. Politisk karriär och vilka man väljer att liera sig med gör det alltid. Fördel oligark kramaren Hägglund.

Baltikums tandlösa tanter
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/06/baltikums-tanlosa-tanter.html

Inga kommentarer: