lördag 11 juli 2009

The Living Matrix Movie

har vi skrivit om tidigare på denna blogg. Filmen är synnerligen sevärd i sin helhet. Vi har även tidigare på denna blog skrivit om epigenetik och vad dessa nya rön kan för amed sig.

Några snabba konklutioner. Hjärtat är mer centralt för vår uppfattning av vår omvärld än vad som vetenskapen tidigare trott. Hjärtats roll är helt enkelt inte bara att föra runt blodet i vår kropp utan härtat verkar det är den funktion i vår kropp som först tar in intryck från vår omvärld. I filmen berättar Dr Rollin McCraty hur systemet fungerade när försökspersoner i laboratoriska försök utsattes för synintryck, slumpmässigt utvalda av en dator och där bilderna omväxlande var otäcka eller behagliga (denna del finns tyvärr inte med i nedanstående klipp). Det som hände var att tydliga impulser skickades från hjärtat till hjärnan som ett första steg och inte tvärt om. Det märkliga dessutom är att dessa impulser kom innan själva bilden visades. Precis som om hjärtat kunde hämta in information från någon typ av information utanför vår kropp och innan det sedan hände skickade detta vidare in till hjärnan. Kom ihåg att detta handlar om kliniska försök underkastade strikt vetenskapliga kriterier.

Mer om detta ca 2.36 in på denna trailer, men som sagt mest intressant är det att se hela utläggningen i filmen.
http://www.youtube.com/watch?v=ne-I7JTXCbo&feature=PlayList&p=25B2CE714576DECD&index=0

Lite mer om samma ämne och från Dr McCraty i detta inlägg
http://www.youtube.com/watch?v=CMQipX-hIDs

Sedan detta med genetik och dess inverkan på vårt system så har ju dessa teorier onekligen gått i vågor under senaste åren. Under tidigt 1900 tal ansågs det att generna är de vi föds med som sedan är de som anger vilka egenskaper vi får under vårt liv. Lite trist om man skulle dåliga gener och tämligen förutbestämt i så fall vilka som skulle ha ett bra respektive dåligt liv. Konsekvensen av denna typ av tänkande blev bla etnisk rensning, utrotningsläger etc. Sedan svängde pendeln tvärt om och istället ansågs miljön som det allena rådande. Växte man upp i en dålig miljö fick man ett sämre liv, bra miljö helt andra förutsättningar.

Nu med epigenetik så säger man eg följande. Våra gener har alla av och på knappar som kan sättas på respektive av givet vilka impulser dessa från från det egna biologiska systemet. Det är inte förutbestämt hur dessa skall sättas upp för respektive individ. Hur en människa tänker och uppfattar sin omgivning är i realiteten vad som regrerar dessa mekanismer. Ett intressant expempel är adoptiv barn som i sin genetiska bakrund från sin bilologiska familj inte haft någon historik krig ex cancer kan när de sedan placeras in i en adoptiv familj där man haft cancer i flera generation själva sedan även dessa får cancer. Det skulle kunna förklaras av vilka attityder man har i familjen vilka värderingar man har somsedan avspeglar sig i hur man tolkar signalerna från sin omgivning. Dessa tolkningar sedan som varje människa gör är det som sedan triggar igång de olika genernas av repektive på knappar.

Biology of Belief - Bruce Lipton
http://www.youtube.com/watch?v=4u9NsB30cBM&feature=related

Bruce H. Lipton - "Love and fear" (audio)
http://www.youtube.com/watch?v=VEqPEkKn9zY

Inga kommentarer: