måndag 6 juli 2009

The Law of Attraction

har vi ju skrivit en del om på denna blog under senare tid. Inte minst har detta blivit ett begrepp iom lanseringen av filmen "The Secret".
http://www.youtube.com/watch?v=fLnL8vPST34&feature=fvw

Iden är som följer- The Law of Attraction innebär att energy attracts like energy. Dvs positiv energi/frekvens attraherar positiv energi/frekvens.

Man hänvisar även till exemplet att vi människor skulle vara som magneter och dra till oss yttre tilldragelser och fysiska ting manifesteras i relation till vad vi "vibrerar" på för frekvens.

Så långt allt gott och väl men jag har dock ett litet propblem med att förstå vilka fysiska lagar som skulle styra detta. Tar vi exemplet en magnet so attraherar i realiteten de positiva sidan av en magnet den negativa sidan av en annan och vice versa.

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/d4/Feeling_magnetic_repulsion.JPG

Om allt nu är energi i universum vilka lagar är det så som kan styrka att positiv frekvens/energi attracherar positiv frekvens/energi? Detta är delar jag skulle vilja att de kvantum fysiker som deltar i The Secret redogjorde för.

Då tycker jag annars att det kan vara lättare att ta till sig konceptet att vi inte kan ha ett universum utan ett tänkande.

Har vi något ljushuvud ute i etern som skulle kunna sprida lite ljus i detta ämne?
http://www.youtube.com/user/asecretagent?blend=1&ob=4#play/uploads/0/zdtqLNeK6Ww

1 meter! Rekord i teleportering
Tillståndet och egenskaperna hos en atom överförs till en annan med fotoner, en sorts energiknippen av ljus.
– Ja om man tänker sej att atomer, istället för att ha spinn och så vidare, har känslor, att de kan vara glada eller ledsna. Då är det alltså det här att vara glada eller ledsna, själva egenskaperna, som man överför från en atom till en annan, säger professor Gunnar Björk.

http://www.sr.se/cgi-bin/p1/program/artikel.asp?ProgramID=406&nyheter=1&artikel=2587641

Världsrekord i teleportering
Teleportering innebär att information bokstavligen kan överföras på nolltid över stora avstånd. Det kan ske genom att koppla ihop de kvantmekaniska tillstånden (exempelvis polarisering) hos två fotoner, och sedan skicka dem åt var sitt håll. Fotonerna känner då omedelbart av varandras kvanttillstånd även då de är på stort avstånd från varandra
http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article44339.ece

2 kommentarer:

K sa...

Hej! Jag vet inte om jag är nåt ljushuvud i det här fallet, men vad gäller lagen om attraktionskraften som det heter, så undrar jag om den inte är lite missvisande över hur det verkligen fungerar, och om det snarare inte är så att vi får in det som ligger på samma frekvens som vi själva, som när man ställer in en radiostation. Man får inte in P1 på frekvensen för P3. Dvs man "attraherar" - även om ordet ger lite andra associationer än vad det egentligen är frågan om.
Har du läst "Power vs. Force" av David R. Hawkins? Om inte rekommenderar jag den starkt. Oavsett om vad man tror om kinesologi som tillförlitligt instrument, så är den oerhört intressant. Hawkins har kalibrerat medvetandet, och menar att det går att mäta graden av upplysning/konstruktivitet i allting, från idéer, människor, företeelser och saker, mm.Vilket ju skulle kunna vara ett sätt att uttrycka detta med vibration/frekvens på.
Kajsa

In the end we're all debt sa...

Kajsa,
verkligen ett bra svar. Liknelsen med radio kanaler är lysande! Skall definitivt kolla in Hawkins har inte hört talas om honom tidigare. Stort tack för svar och tips!
Mvh