måndag 13 juli 2009

All the worlds fiat currencies are derivates of the Dollar

Alla världens valutor är fiat valutor och hårt knutna i realiteten till dollarn. Allt ett gigantiskt nöjesfält med papperspengar. Papper som kan trixas och fixas med och så länge den inbördes relatione håller kan systemet fortsätta. Frågan är snart om man över huvud taget kan lita på någon av de indikationer som ges från vare sig börser eller valutornas inbördes realtioner. Rickard Karn har i sin senaste "Emerging Trends Report" har mycket värdefullt att berätta.

Själv kommer jag att tänka på värderingen råvaror och guld vs fiat pappers pengar. Samtidigt som nu guld ser ut att värderingsmässing gå ner så betänk att $100 sparade sedan 1969 idag är värt i real köpkraft efter inflation ca $17. Detta är onekligen et sätt att se på det hela.

Intressant är Karns take att den undantagslöst största sektorn av amerikans ekonomi har varit finansiella produkter från finans sektorn och givet detta nu är en sektor som måste nedmonteras till stora delar så måste nu USA igen revitalisera sin tillverknings industri. Karn påpekar att energi användandet och produktiviteten är betydligt högre i OECD lönder som ex USA och i Europa än motsvarande Kina och tillväxt länder. Med billig arbetskraft kan dessa istället slösa med energi samtidigt som produktiviteten är betydligt lägre.

Så givet detta och att USA nu med nödvändighet måste revitalisera sin tillverknings kapacitet så driver nu Obama hårt cap tax. Historiens största skatte uttag. En veritabel hagelsvärm således i foten på USAs framtidsindustri. Samtidigt kan man konstatera att ur et rent miljö perspektiv och om man tar hänsyn till energi effektivitet i utnyttjande och produktivitet så vore istället det bästa att sluta all produktion i länder som Kina. Tänk på detta varje gång du köper en "billig" Kinesisk produkt.

Som vanligt är Goldman & Sachs involverade i nästa bubbla - global warming.

Ett intressant inlägg som man definitivt bör lyssna på.

July 11, 2009
3rd Hour with Jim & John
Richard Karn, Emerging Trends Report: Credit & Credibility
http://www.financialsense.com/fsn/main.html

Att det är många olika teorier och tolkningar i omlopp om vd det eg är som händer och sker visar med all önskvärd tydliget förra veckans sändning av Financial Sence där bla Dr Robert Mc Huge sade att börsen nu är på väg mot 0. Cornucopia kommenterade detta inslag nedan:

Total Börskrasch på gång
http://cornubot.blogspot.com/2009/07/total-borskrasch-pa-gang.html¨

En annan som i FS sändningen daterad 20 Juni som nu helt verkat att ha tappat kompassen är en av de tidigare super bullsen för olja, råvaror och synnerlige starke proponenten för amerikansk hyper inflation och dollarras Peru Saxena som i denna sändning istället gjorde vad som nästan var en avbön och nu iställer såg framför sig deflation som den allena rådande risken. Denne Saxena gav i alla fall i mina öron ett något darrigt intryck.

Nu har denne man publiserat ett vad jag tolkar som försök till förtydligande där han trasslar in sig att vi dels inte vare sig kommer att ha deflation eller hyperinflation men att vi kommer nu bevittna deflation för att sedan nå inflation. Säger altså denne man som tidigare var en har core hyperinflation och dollarras camper. Det blir förvirrat. Men säger man alltid att klockan är 12 så har man rätt två gånger på ett dygn. Saxena har nu upptäckt att säger man att klockan både är 12 och 6 hela tiden så ökar antal rätt med det dubbla.
http://www.financialsense.com/editorials/saxena/2009/0708.html

Tillbaka till senaste FS sändningen och man har ett långt inslag om cykler:

"The Unified Cycle Theory: How Cycles Dominate the Structure of the Universe and Influence Life on Earth" med Steve Hoffmann
http://www.financialsense.com/Experts/2009/Puetz.html

Det är intressant när ett finans program som FS tar upp ett sådant ämne. Visar att vad som helst eg kan vara att vänta. Nästa gång kanske svensken Calleman blir intervjuvad om sin bok The Mayan Calendar and the Transformation of Consciousness. Maya indianderna baserade helt sin världsåskådning på cykler som bekant.

Calleman's book is a treasure trove of history, myth, and insight into one of the most remarkable achievements in human history, the Mayan calendar. His proposal is that we moderns learn the intricacies of the calendar in order to evolve our consciousness by syncing with the planetary, galactic and universal 'high frequency evolutionary cycle
http://www.amazon.com/Mayan-Calendar-Transformation-Consciousness/dp/1591430283/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=books&qid=1247507107&sr=1-1

Callemans förutsägelser relaterat till 2012 kanske passar som hand i hanske med tekniske analytikern McHuges förutsägelser om att börserna nu närmar sig 0?

Steve Hoffman säger i FS att allt som styr i grunden är ifluenser från rymden som i cykler påverkar människors medvetande/känslor. Hur vet han inte. Men han förutspår kommande 30 som usla för börsen.

Barbara hand Clow själv till delar Cherokee indian (som även de använder samma kalender som de gamla Maya Indianerna) var en av se första som talade om den allt ökande sk Photon strömmingen från centrum av vår vintergata.
http://www.handclow2012.com/

Hon har skrivit flera böcker och här en intervju på Coast to coast:

Barbara Hand Clow Pt.1
http://www.youtube.com/watch?v=9vz5LnfYkYc

According to Barbara Hand Clow and others - we are moving into a zone in space that is band of photon energy. Our star moves into that band for about 2000 years and this event happens about every 11000 years.
http://www.bibliotecapleyades.net/universo/esp_cinturon_fotones_3b.htm

Inga kommentarer: