måndag 9 februari 2009

Paparro

I föregående inlägg tycker jag Gerald Celente uttrycker kanske något av det viktigaste som karakteriserar vår nutid och det är att människor i gemen, genom skolsystemet, blivit så indoktrinerade att de inte kan tänka själva utan bara förmår upprepa det som redan sagts till dom.

I vissa uppenbara fall som ex när en verkligt historie intresserad inser att den "officiella" versionen av historien rörande ex vårt land, en region osv inte stämmer med den av etablisemanget vedertagna så kan tvivel infinna sig hos några få. Men lägg sedan till detta det faktum att om man önskar göra en karriär inom just detta ämne och givet att alla de professorer och de som har något att säga till om vad gäller nya positioner, tittlar och tjänster för allt i världen inte vill ta in i sin värld någon som andas ens ett uns av kritik mot denna så blir det för de flesta en helt oävervinnerlig uppgift att driva sin tes om en annan verklighet. Det är därför förändring alltid initieras av människor utanför det etablerade. Det är företrädelsevis avhoppare som inte längre står ut att verka i ett sammanhang som uppenbart inte håller ihop eller pensionerade som när de lämnat sin karriär först då vågar säga sanningen.

The Oil drum ex är ett forum på internet där många, många experter inom oljeindustrin företrädelsevis anonymt, diskuterar utmaningarna relaterat till framtidens energi tillgång. Bara de att de nästa uteslutande väljer att agera är en indikation på hur allvarlig situationen är. Att de sedan "tvingas" till anonymitet för att inte riskera karriär etc säger lika mycket det.

Inom hälsovården är det mycket som på samma sätt ar mycket diskutabelt. Bara genom att se hur systemet är uppbyggt med läkemedelsbolag, mediciner för sjukvård, sponsring av forskning och det premierar karriären för de som sas accepterar denna världens ordning. Det är uppenbart nu för allt fler att givet att vi nu bara blir äldre och kan hållas vid liv längre med hjälp av dyra maskiner och dyra medeciner (betyder inte nödvändigtvis att livskvaliten däremot ökat) och att detta system skall hållas igång av allt förre som förvärvsarbetar att vi i en framtid inte kommer att kunna klara av systemet så som det är uppbyggt. Detta då de som förvärvsarbetar helt enkelt inte kan betala mer än 100% av sin lön. Systemet måste med nödvändighet därför byggas om så att vi istället stenhårt jobbar med friskvård dvs ser till att människor äter och lever så att de kan hålla sig friska så länge som möjligt. Vi har genetiska förutsättningar för att leva i 100 år och alla har rätten att dö friska.

Nära kopplat till detta ligger hela detta trassel kring vår kost och vad vi skall äta, där en hel yrkeskår sk Dietister anses behövas av staten för att tala om för människor vad vi skall äta. Resultatet förskräcker. Vi äter idag mer mediciner än någonsin samtidigt som övervikt ffa hos lågutbildade och undernäring (ffa tonårsflickor) för högutbildades barn utvecklas allt mer. Läkemedelsbolagen tjänar storkovan och styr våra kostråd genom ett avancerat uppbyggt system och symbios med politiker, medicinska sk experter och forskningsanslag.

Det är slående hur mycket reklam pengar i TV som bolagen lägger ner ex på smärtstillande mediciner. Finns verkligen en sån enorm marknad för detta att det kan löna sig? Uppenbarligen. Vore det inte bättre att lära människor att träna sin kropp rätt, företrädelsvis mha sk funktionell träning så elemineras istället och förebyggs värk och skador?

De ungdomar som vet hur man skall äta och som har kunskapen får inte godkänt på hemkunskapen där man istället lär ut att man skall äta lite fett och lätt produkter. Vilka signaler sänder detta ut till våra ungdomar. Tänk inte själv om du vill ha bra betyg är det klara budskapet. Man frågar sig om skolan anser sig ha monopol på vad sanning är? Detta om något är ett klart bevis på att skolan är en normativ vanebildnings maskin, ingenting annat. På något sätt han man lyckats få till det att det är kontroversiellt att äta naturlig mat och där föräldrar måste kämpa för att ungarna i alla fall skall kunna undvika de värsta formerna av industri mat i skolan. I skolmaten och på resturanger serveras mat tillverkat av margarin och andra undermåliga industriellet fabricerade produkter. Se bara svenska kock landslaget som tydligen baserar sin matlagning på Unilevers Becel. Om de gör det så öppen och genom detta propagerar för Becel, hur ser det då inte ut på våra lunchresuranger?

På Grythyttan, centret som skall vara toppen av kvalitet för resturangutbildningen i vårt land sitter det en proffessor som försvarar användandet av tillsatser i maten och som raljerande går i polemik med de som eftersträvar renare och bättre kvalitet på maten.

Istället är det matens kvalitet, centraliseringen i alla led av det som produceras och de logiskiska lösningarna relaterat till vår mat som nu kommit till vägs ände. Det har gått så långt i den indistrialiserade hanteringen av levande väsen att resulatet ex blivit galna ko sjukan. Men trots att systemet uppenbart är dödsdömt så som det idag är uppbyggt så kämpar etablisemanget emot med näbbar och klor för att bevara det som det är och centraliseringen se ex våra slakterier fortsätter med oförminskad styrka.

En professor som försvarar tillsatser i maten, försvarar i realiteten ett kraftigt centraliserat mat produktions system där en av förutsättningarna för att klara detta bygge är att tillsatser tillsätts vår mat annars går den inte att äta så mycket som den transporetras runt, lagras och hanteras i olika led. Tänk om en proffessor istället kunde tänka själv och istället säga - det är för mycket tillsatser i maten. Ca 5 kg per person och år får vi i oss. Hur påverkar alla dessa syntetiska preparat vår kropp? Vi borde producera på ett annat sätt så att vi inte längre behöver dessa tillsatset. Och naturligt alla tillsatser som gör att konsumenten betalar mer för luft och vatten skall förbjudas omedelbart!

Universiteten pumpar ut indoktrinerade inom alla specialiteter som lärt sig sina mantran. Finns det ex en ekonom som kan tänka själv idag? Hur många av etablisemangets ekonomer såg krisen komma och varnade för denna i tid? Hur många av dessa som inte såg att det skulle hända går nu inte ut i media och med myndig röst deklarerar vad som måste göras?

Ingen undervisning tar upp frågan om hur pengar eg skapas i systemet och det faktum att alla pengar har som en förutsättning för att kunna skapas - skuld. Det är därför nu när ingen vill ha skulder som systemet rämnar i grunden. Nu är det bara stater som sätter sig mer i skuld allt medans skattebetalarnas pengar stadigt förs över till etablisemanget. Ett finansiellt system satt i brand pga för mycket skuld skall rättas genom att systemet skall skapa mer skuld. Tom minsta barn förstår eg att man inte kan lösa ett problem på detta sätt men på något sätt blir det kontroversiellt att säga motsatsen.

Nya centraliserade lösningar förordas hela tiden av våra politiker och system som möjliggör ökad makt för individen skyr de som pesten. När politiker träffas blir alltid resultatet dels en skattehöjling (höjden av politiskt innovativt tänkande) samt centralisering. Ju mer man känner till om den svenska sk "avregleringen " av elmarknaden ju mer frågande blir man om politiker övt förstår vad de gör. Så här kan man hålla på, område efter område...

Här kommer nu lite mer "upplysande" fakta om hur eg vår finansiella systemet i världen är uppbyggt. Kan kanske vara bra som "resonas botten" till det som nu händer omkring oss.

Om det är en åtgärd vi pga finanskrisen skall göra är det att lägga ned centralbanks systemet, skrota FED och bötfäll BOJ för de bubblor de skapat. Avväpna finansspekulanterna genom att eleminera till ett minimum den derivat handel som idag är 10 ggr större än den reala ekonomin och som tillåtits att skada den reala ekonomin så ända in i grunden. Men gissa vad politikerna, våra folkvalda, nu jobbar på (eller rättare sagt icke folkvalda typ Soros och hans likar, skriver under när det är klart är våra "folkvaldas" jobb)? Just det - ännu högre grad av centralisering och tom en världsvaluta och en världs centralbank. Våra folkvaldas signatur behövs naturligtvis eftersom de som sedan kommer att står för kalaset är vi - skattebetalarna.
http://video.google.com/videoplay?docid=-8484911570371055528

The Creature from Jekyl Island
http://www.amazon.com/Creature-Jekyll-Island-Federal-Reserve/dp/0912986395/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1234161473&sr=8-1

Bra om FRA
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2008/12/bra-om-fra.html

Freedom Force International
http://www.freedom-force.org/freedom.cfm?fuseaction=membership

Inga kommentarer: