lördag 17 oktober 2009

Nilsson + Storm

Nu har en dialog mellan Frank Nilsson och hockey nestorn Tomas Storm etablerats. Frank har vi ju skrivit ett otal gånger om på denna blogg och då inte mist ang hans nyss utkomna bok "Istället för Doping".

http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/06/istallet-for-doping-bygg-en-stark-och.html
Frank hittar man annars här:
http://www.lchf.se/Startsida/Träning.aspx

Även Storms framfart inom hockeyn har vi skrivit om tidigare.
http://intheendwerealldebt.blogspot.com/2009/03/is-your-son-or-daughter-improving-their.html

Däremot vad ni kanske inte visste så satsar Tomas själv dessutom nu på Mountainbike och han lär visst ha ambitioner att kunna placera sig i Svenska mountainbike eliten.

Här mer om Storm samt några hockey citat:

De som tränar mest blir bäst
Per Nygårds:Vad göra för att höja svensk juniorstandard? Vad är rätt & vad är fel? Per Nygårds, uttrycker sig rakt på sak: - De som tränar mest blir bäst. Han fortsätter: "Titta bara på Hammarby där Tomas Storm kör mycket med sina ungdomar och som också blivit mycket skickliga. Träning behöver inte alls vara tråkigt. I Bajen tycks de ha väldigt roligt".
Tidningen hockey nr 6 , 2003 / Juniorhockey: Mittuppslaget

Stormtrupperna
Vid det symposium (på engelska) som hölls i Göteborg under VM utav Internationella Hockey Förbundet sade Tommy Boustedt, utvecklingschef på Svenska Hockeyförbundet, följande.
"Lika stolt blir man som svensk att få presentera en instruktör i världsklass som Tomas Storm. Hans artistiska ådra att fånga auditoriet är en sak. Men efter det här förstår säker många fler svenska varför Storm är ett aktat namn i Detroit Red Wings organisation. Det finns skäl varför NHL-spelare med månadslöner i miljonklassen, får åka på sommarskridskoskola i Stockholm".

Tidningen hockey

Liraren
Du tillhör en skara som brukar kallas för typiska "Storm-lirare". Uttrycket kommer från en legendarisk juniortränare i Hammarby, Tomas Storm. Vad är typiskt för en spelare som fostrats av Storm?
- Det är svårt att säga. Jag vet att de flesta tänker på en teknisk spelare, men samtidigt är till exempel Fredrik Svensson (back i Leksand) också en "Storm-produkt" och han är väl inte direkt känd för sitt tekniska spel ... Det enda man kan säga att vi har gemensamt är att vi alla var beredda att träna stenhårt. Jag är otroligt tacksam över allt som Storm, Jan-Åke Tiensuu och de andra tränarna lärde mig. De var och är fantastiska ledare. Tomas Storm är ett geni som brinner för att lära unga killar spela hockey. Jan-Åke är likadan. På somrarna var han med mig på Zinkens varje dag trots att han själv var i 25-30-årsåldern då och borde tyckt att det fanns roligare saker att göra under soliga dagar.
http://www.dn.se/sport/liraren-1.536218

Och här nu det gäng Storm nu tagit sig an, Tumbas 96or:
http://www.sportnik.com/group/21243/news/339846

Inga kommentarer: